Vardagspusslet med barn, varav en med adhd och trotssyndrom

14 myter om könet på bebis

Läste precis ett intressant blogginlägg om olika myter som avslöjar könet på bebis i magen. Eftersom att vi inte vet könet så går tankarna runt hela tiden om vem det är som bor där inne.

 

Tänkte se vad dessa 14 myter säger om min bebis i magen:

1. Söt- eller saltsug
Sug efter godis, sötsaker och glass innebär flicka, sug efter salt och surt innebär pojke.
JAG: Fram till någon gång runt vecka 17-18 kunde jag inte äta något sött, salt eller surt överhuvudtaget då jag hade så mycket problem med min magsyra. Men jag vet att jag var väldigt sugen på godis, bakelser etc. Nu är sötsuget väldigt påträngande och jag äter mer än gärna massa gott.
RESULTAT: Flicka

2. Hjärtljud
Hos barnmorskan mäter man bebis hjärtljud och det sägs att en plus på över 140 innebär flicka, under 140 innebär pojke.
JAG: Har varit och mätt hjärtljudet två gånger, första gången låg det på runt 140 och andra gången 142.
RESULTAT: Flicka

3. Finnar
Om man har problem med finnar under graviditeten sägs det att man väntar en flicka, då flickor stjäl mammans skönhet och rart nog lämnar endast finnar kvar.
JAG: Jag hade mycket problem med finnar under första delen av graviditeten – både i ansiktet och på ryggen, nu först börjar det bli lite bättre.
RESULTAT: Flicka

4. Illamående
Riktigt strakt illamående under första trimestern antyder flicka.
JAG: Från vecka 8 började jag må riktigt dåligt med illamående, kräkningar, yrsel, magsyra etc och blev sängliggandes och sjukskriven.
RESULTAT: Flicka

5. Konstiga matnojor
Många konstiga matnojor antyder att det ska vara en pojke. Även större aptit.
JAG: Jag skulle inte påstå att jag haft eller har några konstiga matnojor. Finns inget direkt jag nojat in mig på som jag måste ha hela tiden.
RESULTAT: Flicka

6. Magens form
Mage som håller sig framåt, ”basketbollmage” ska vara pojkmage, medan mage som blir bred och syns bakifrån är en flicka.
JAG: Jag kan tycka att jag har en typsikt ”basketbollmage” men samtidigt så har mina höfter blivit bredare vilket gör att man även ser bakifrån att det är något. Hur bred ska man vara undrar jag då?
RESULTAT: Pojke

7. Magens höjd
En låg mage innebär en pojke, medan en hög mage innebär en tjej.
JAG: Den är också svår, hur låg ska en låg mage vara? Det jag reagerar på denna gång är att det trycker så mycket mot revbenen som det inte gjorde förra gången och jag försöker putta ner magen. Alltså skulle jag påstå att den är hög.
RESULTAT: Flicka

8. Hormonrand
Hormonranden är ett av de klassiska tecknen. Om den sträcker sig hela vägen upp till revbenen ska det vara en pojke, medan en mindre rand ska vara en flicka.
JAG: Jag har inte fått någon rand och tror inte att jag kommer få en denna gång. Betyder det flicka?
RESULTAT: Oklart

9. Smidighet
Smidiga mödrar väntar en flicka, medan klumpiga väntar en pojke.
JAG: Vet inte vad som menas med smidig? Som en ninja då eller, för då är jag nog inte så jätte smidig med min mage. Men annars när det gäller att böja sig ner, klättra, lägga sig på golvet för att nå saker under soffan etc. Då är jag ganska smidig fortfarande.
RESULTAT: Flicka

10. Humör
Rejäla humörsvängningar innebär flicka medan lugnare mödrar väntar pojke.
JAG: Mitt tålamod är väl inte det bästa denna gång när det gäller att Frank inte lyssnar på mig osv. Ger upp alldeles för lätt för att jag inte orkar. Så om det kan klassas som humörsvängningar så har jag det.
RESULTAT: Flicka

11. Benen
Tjocka svullna ben innebär pojke medan tunna och smala innebär flicka.
JAG: Med Frank hade jag jätte svullna ben och fötter men denna gång har jag inte det.
RESULTAT: Flicka

12. Sovläge
Om mamman föredrar att sova på vänster sida väntas en pojke, medan höger sida innebär flicka.
JAG: Jag föredrar att sova på höger sida.
RESULTAT: Flicka

13. Är magen intressant?
Har du några småkillar i din närhet som är nyfikna på magen? Där har du svaret på dina funderingar. Om lillkillen är intresserad av magen finns där en tjej, om inte väntar du troligtvis en kille.
JAG: Frank är intresserad av magen och vill gärna dra upp min tröja framför främlingar och prata om den. Vissa gånger har han även lyckats dra upp min tröja inför folk, haha.
RESULTAT: Flicka

14. Halsbränna
Har halsbrännan blivit din värsta fiende, då väntar du troligtvis en kille. Om det bara är lite fann eller ingen halsbränna alls väntar du nog en tjej,
JAG: I början av graviditeten hade jag sjukt mycket problem med detta, hela magsyran var ett helvete, men nu har det blivit bättre men jag känner fortfarande av lite från dag till dag.
RESULTAT: Oklart

Slutliga resultatet: Flicka: 11 • Pojke: 1 • Oklart: 2

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats