Vardagspusslet med barn, varav en med adhd och trotssyndrom

Vad gör man när man inte orkar mer

Utifrån kanske du ser en helt vanlig familj, men bakom väggar och stängda dörrar är vi allt annat än just det. Vi kämpar dagligen med vredesutbrott, att vi gör saker på fel sätt, impulser via slag och glåpord till samtliga i familjen. Man tippar ständigt på tå och försöker minimera varje situation som kan leda till konflikt. En ständig utmattningskänsla och oro för vad som komma skall.

Jag sitter och gråter när ingen ser, gråter för att jag känner mig otillräcklig, trött och hjälplös.

Jag vill att du visar dina känslor, jag vill att du öppnar upp, det är okej att vara arg och ledsen. Jag kommer alltid stå vid din sida. Du kan inte göra någonting som får mig att tänka annat. Även när allt är som svårast så kommer jag stå kvar.

Det är så lätt för utomstående att ha åsikter om situationen, personer som inte kan föreställa sig den trötthet man som förälder känner. Känslan av att folk inte tror att man gör sitt yttersta för att få allting att fungera i vardagen. Det är lättare att peka finger och säga hur man bör göra, istället för att stötta och peppa.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Åsa

  Hej!
  Kan jag få kontakt med dig via mejl?
  Jag är en ensamstående mamma med två pojkar varav den äldste har adhd och trotssyndrom.
  Jag är sjukskriven sedan 5 månader tillbaka för utmattningssyndrom och jag orkar inte mer, får ingen hjälp och inget stöd, ingen avlastning.
  Har du tid och lust får du gärna kontakta mig.
  Åsa

stats